Whoopiji z orehi in začimbami

Mehak biskvit s kremnim nadevom. Namesto poljuba.

Pito whoopie, ki ni tista prava klasična pita, imamo lahko tudi za piškot ali tortico. Dejansko gre za dva koščka mehkega biskvita poljubnega okusa, v obliki piškota, ki ju skupaj drži sladek kremni nadev. Sliši se precej fino, kajne?

Sestavine

– 200 g moke, 60 g mletih orehov
– ½ žličke sode bikarbone
– 1/3 žličke pecilnega praška
– 1/3 žličke mletih klinčkov
– ½ žličke cimeta v prahu
– 50 g sladkorja, 110 g masla
– 2 žlici medu, 2 jajc
– 3 žlice jogurta

Nadev
– 200 g kremnega sira
– 100 g sladkorja v prahu
– 5 žlic sladke smetane
– ½ žličke cimeta
– 2 žlički masla (sobne temperature)

Priprava

1. Pekač obložimo s peki papirjem.

2. Skupaj stresemo suhe sestavine: moko, orehe, pecilni prašek, sodo bikarbono, mlete klinčke in cimet v prahu. Postavimo na stran.

3. Kremasto zmešamo maslo in sladkor. Dodamo med in spet premešamo. Dodamo še jajci, jogurt in nato vmešamo moko z dodatki. Na pekač polagamo po žličko (ali žlico) testa in kupčke oblikujemo v krog. Med njimi obvezno pustimo 5 centimetrov prostora. Pečemo pri 175 stopinjah približno 10–12 minut. Pečene popolnoma ohladimo.

4. Za nadev stepemo kremni sir, sladkor v prahu, sladko smetano, cimet in maslo. S kremo napolnimo dresirno vrečko in jo nadevamo na polovičke naših piškotov ter pokrijemo z drugo polovičko.

Priporočamo še: Mehiška vroča čokolada

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana