Odprta Kuhinja

Whoopiji z orehi in začimbami

Odpri galerijo
A+   A-
Mehak biskvit s kremnim nadevom. Namesto poljuba.



Pito whoopie, ki ni tista prava klasična pita, imamo lahko tudi za piškot ali tortico. Dejansko gre za dva koščka mehkega biskvita poljubnega okusa, v obliki piškota, ki ju skupaj drži sladek kremni nadev. Sliši se precej fino, kajne?

Sestavine


- 200 g moke, 60 g mletih orehov
- ½ žličke sode bikarbone
- 1/3 žličke pecilnega praška
- 1/3 žličke mletih klinčkov
- ½ žličke cimeta v prahu
- 50 g sladkorja, 110 g masla
- 2 žlici medu, 2 jajc
- 3 žlice jogurta

Nadev
- 200 g kremnega sira
- 100 g sladkorja v prahu
- 5 žlic sladke smetane
- ½ žličke cimeta
- 2 žlički masla (sobne temperature)

Priprava


1. Pekač obložimo s peki papirjem.

2. Skupaj stresemo suhe sestavine: moko, orehe, pecilni prašek, sodo bikarbono, mlete klinčke in cimet v prahu. Postavimo na stran.

3. Kremasto zmešamo maslo in sladkor. Dodamo med in spet premešamo. Dodamo še jajci, jogurt in nato vmešamo moko z dodatki. Na pekač polagamo po žličko (ali žlico) testa in kupčke oblikujemo v krog. Med njimi obvezno pustimo 5 centimetrov prostora. Pečemo pri 175 stopinjah približno 10–12 minut. Pečene popolnoma ohladimo.

4. Za nadev stepemo kremni sir, sladkor v prahu, sladko smetano, cimet in maslo. S kremo napolnimo dresirno vrečko in jo nadevamo na polovičke naših piškotov ter pokrijemo z drugo polovičko.
Priporočamo še: Mehiška vroča čokolada

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 25.2.2018 ob 08:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja