Odprta Kuhinja

Začinjeni čokoladni lončki

A+   A-
 Sladica, ki diši po veselem decembru.


Sestavine
(za približno pet manjših skodelic)


- 1,5 dl sladke smetane,
- 40 g masla
- 2 žlički začimb za medenjaka ali poprnjake
- 170 g čokolade (120 g mlečne in 50 g temne)
- žlica ruma
- 3–5 piškotov speculaas ali medenjakov
- sladka smetana za dekoracijo

Priprava


1. V kozici zmešamo sladko smetano, maslo in začimbe. Segrejemo do vret­ja, odstavimo in dodamo čokolado. Pustimo stati dve minuti, nato dobro premešamo. Vrnemo na srednji ogenj in mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi. Dodamo rum in na koščke nadrobljene piškote.

2. Premešamo, nadevamo v kozarčke in ohladimo. Postrežemo s sladko smetano. Hranimo jih v hladilniku. Preden kozarčke postrežemo, jih pustimo vsaj 20 minut na sobni temperaturi.
Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 30.11.2018 ob 19:11

Več iz te teme:

rumvroča čokoladalončki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja