Odprta Kuhinja

Zajec v lovski omaki

A+   A-
Za mesni del pa tokrat Firbasov zajček.


Sestavine


- zajček
- žlica soli
- 4 brinove jagode
- majhna čebula
- žlička maščobe
- 10 dag slanine
- žlica moke

Priprava


1. Zajčka razkosamo, nasolimo, dodamo strte brinove jagode, svežo čebulo in pustimo v kvaši nekaj ur.

2. Nato kose mesa na maščobi popečemo, dodamo na koščke narezano slanino in čebulo iz kvaše ter dušimo.

3. Vse skupaj pomokamo in zalijemo z vodo ali jušno osnovo ter še malo pokuhamo.

4. Na koncu še popramo po okusu.

Recept: Marjana Firbas
Fotografije: Tomo Jeseničnik

Preberite še: Na obisku: Božič pri Firbasovih

Datum Objave: 22.12.2017 ob 15:12

Več iz te teme:

večerjabožičFirbaszajčekzajeclovska omaka

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.