Nizozemska palačinka iz pečice z malinami

Popoln zajtrk.

Sestavine

– 3 jajca (ločimo beljake od rumenjakov)
– 110 g bele moke
– 100 ml mleka
– 80 ml sladke smetane
– semena 1 vaniljevega stroka
– žlica rjavega sladkorja
– 20 g masla
– 100 g malin
– mleti sladkor za posip

Priprava

1. Pečico prižgemo na 220 stopinj.

2. Mleko, smetano, sladkor, rumenjake in vaniljo med seboj dobro premešamo. Dodamo moko in jo z metlico umešamo med jajčno maso.

3. Posebej stepemo sneg iz beljakov in ga dodamo v testo.

4. Na ognju v emajlirani ali železni ponvi stopimo maslo in počakamo, da se speni in nekoliko porjavi. Nato v ponev vlijemo veliko zajemalko testa. Vse skupaj postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut oz. toliko časa, da je palačinka lepo zapečena.

5. S prijemalko ponev previdno vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in malinami in takoj postrežemo.

Poizkusite še: Vaflji za popoln sobotni zajtrk

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana