Zavitek s slivami in lešniki

Slive imamo najrajši sveže ali v marmeladi. Tokrat smo jih združili z lešniki in nastala je preprosta, sočna in okusna sladica.

Sestavine

– zavitek listnatega testa
– 200 g svežih sliv
– zavitek vaniljevega sladkorja
– žlica rjavega sladkorja
– 120 g skute, jajce
– 4 žlice sladke smetane
– 3 žlice sladkorja
– 90–100 g mletih lešnikov
– razžvrkljano jajce za premaz

Priprava

1. Slive narežemo na manjše koščke in jih zmešamo z vaniljevim in rjavim sladkorjem. Postavimo na stran.

2. V posebni posodi zmešamo skuto, sladko smetano, sladkor in jajce. Vmešamo mlete lešnike. Če je zmes preveč tekoča, dodamo še žlico, dve lešnikov. Narahlo primešamo slive.

3. Odvijemo listnato testo in nadev naložimo na eno polovico (po daljši strani). Testo prepognemo in ga pri straneh spodvihamo. Robove še z vilicami stisnemo ob dno pekača. Po vrhu naredimo zarezice in celotno površino na tanko premažemo s stepenim jajcem.

4. Pečemo pri 200 stopinjah Celzija 25–30 minut. Pečeno malce ohladimo in narežemo na kocke.

Poizkusite še: Jagodni mousse

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana