Odprta Kuhinja

Zelenina juha

Odpri galerijo
A+   A-
Poceni in zelo preprosta juha.



Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15–20 minut.

Sestavine


- večji gomolj zelene
- manjši korenček
- čebula
- žlica masla
- 1 dl mleka
- malo rožmarina
- vejica timijana
- sol, poper
- približno liter vode ali jušne osnove

Priprava


1. Zeleno, korenček in čebulo očistimo, grobo narežemo in stresemo v lonec.

2. Dodamo košček masla, pristavimo in kratko popražimo, da bo imela juhica krepkejši okus.

3. Kmalu zalijemo z vodo ali jušno osnovo, solimo, popramo in pokrito kuhamo 10–15 minut, da se zelenjava zmehča.

4. Zatem zelenjavo pretlačimo s paličnim mešalnikom, začinimo z rožmarinom in timijanom, prilijemo mleko in kuhamo še 5 minut.

5. Po juhi postrežemo sojine polpete iz trgovinskega zamrzovalnika in solato iz mladih listov solatnic, mlade špinače, blitve, rdeče pese, mladega česna itd. – znana solatna mešanica.
Nasvet: Takšna juha je prava izbira, ko je treba počistiti po hladilniku. Navadno nam ostajajo ravno zelena, koleraba, korenčki in podoben korenast drobiž, ki ga lahko zdaj spretno porabimo.

Naredimo vnaprej: Seveda. Brez težav.

Poizkusite še: Koromač iz pečice

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 13.4.2018 ob 07:04

Več iz te teme:

zelenazelenjavna juhazelenina juha

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.