Odprta Kuhinja

Zeliščni prigrizki

A+   A-
Piškotki, ki to niso.


Sestavine


- suha zelišča: peteršilj, drobnjak, ognjič, plavica, kapucinka, origano
- sveže listnato testo (275 g, razvaljano na peki papir)
- sol, jajce za premaz

Priprava


1. Pečico vključimo na 190 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.

2. Zelišča pomešamo in ročno zdrobimo, da dobimo primerno velikost.

3. Jajce razžvrkljamo.

4. Razgrnemo testo, premažemo z jajcem in potresemo sol in zelišča.

5. Z modelčki izrežemo različne oblike peciva in jih polagamo na obložen pekač.

6. Pečemo 15 minut, nato ohladimo.
Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 31.12.2018 ob 08:12

Več iz te teme:

Slanoprigrizki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja