Zeliščno maslo

Na kruhu kot malica, na kotletih sproži paleto okusov.

Sestavine

– 125 g surovega masla
– po nekaj listov: poprove mete, peteršilja, bazilike, tolščaka, pehtrana, drobnjaka, zelenje česna, kapucinke in zelene
– limonova lupinica
– sol, poper, mlet čili

Priprava

1. Maslo pustimo na sobni temperaturi približno uro.

2. Zelišča očistimo, osmukamo z vejic in nasekljamo.

3. Nasekljana zelišča pomešamo z maslom, dodamo limonovo lupinico in začimbe.

4. Pripravimo prozorno folijo za živila in z mokrimi rokami oblikujemo svaljek. Oblikovano maslo zavijemo v folijo, pri straneh zavežemo, nato postavimo v hladilnik.

5. Preden ponudimo, odvijemo folijo, in če želimo, lahko z modelčki izrežemo različne oblike.

Preberite še: Zakaj to poletje ne smemo pozabiti na meto?

Fotografija: Eva Legiša

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana