Zeliščno maslo

Za razvajen zajtrk.

Sestavine

– 100 g bio margarine v kosu
– šopek drobnjaka
– malo sveže bazilike ali drugih zelišč
– dva stroka česna ali dve šalotki
– sol
– sveže mlet poper
– čili v prahu
– mleta kumina
– kurkuma
– limonov sok

Priprava

1. Margarino pustimo vsaj pol ure na sobni temperaturi, nato jo pretlačimo z vilicami. Drobnjak in baziliko drobno narežemo s škarjami za zelišča. Česen stremo, če se odločimo za šalotko, jo res na drobno sesekljamo.

2. Pretlačeno margarino pomešamo s skoraj vsem drobnjakom, da se ta enakomerno razporedi, vmes pa začinjamo po okusu. Limonovega soka naj bo le par kapljic, da margarine ne razredčimo. Z vlažnimi rokami oblikujemo kratek svaljek, ga povaljamo po ostanku drobnjaka, nato pa zavijemo v kos peki papirja ali plastične folije.

3. Zeliščno maslo postavimo v hladilnik, na hitro ga ohadimo v približno dveh urah, da ga lahko režemo na debele kolute.
4. Ponudimo s svežim kruhom ali toplimi toasti.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Ribji namaz s čičerko

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana