Preprosta juha iz svežega zelja

Slanine samo za ocvirček.

Sestavine

– polovica manjše zeljne glave
– 4 krompirji
– 50 g slanine
– žlica olja
– čebula
– česen
– poper
– sol
– 1,5 l vode
– 2 žlici kisle smetane

Priprava

1. Zelje narežemo na kocke in ga poparimo, odcedimo.

2. Na olju prepražimo čebulo, česen, slanino. Dodamo na kocke narezan krompir, zelje, sol poper in zalijemo z vodo.

3. Kuhamo pol ure. Kuhani juhi dodamo kislo smetano in jo na hitro čisto malo zmiksamo s paličnim mešalnikom (ne do konca, naj se zelje in krompir še vedno vidita).

Priporočamo še: Slivov kolač

Recept: Kmetija šeruga
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana