Zloženka z jagodami in čokolado

Ste si letos že privoščili jagode?

Sestavine

– 200 g jagod, 2–3 žličke škroba
– 2 žlici sladkorja, 1/2 dl vode
– 1/2 žličke vanilje (ali 1 vaniljev strok)
– 80–100 g temne čokolade (lahko uporabimo tudi mlečno)
– 50 g ovsenih kosmičev
– 50 g nalistanih mandljev
– 250 ml sladke smetane
– 180 g kisle smetane
– 3 žlice sladkorja v prahu

Priprava

1. Jagode operemo, narežemo na koščke in damo v kozico. Dodamo sladkor, vodo in vaniljo, pristavimo, ko zavre, kuhljamo še 5 minut, da se jagode malce zmehčajo. S paličnim mešalnikom pretlačimo.

2. Škrob s 3 žlicami vode gladko razmešamo, vlijemo k jagodam in kuhamo še toliko časa, da se zgosti.

3. Jagodno omako nadevamo v kozarčke in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4. Medtem drobno nasekljamo čokolado, posebej pa zmešamo ovsene kosmiče in nalistane mandlje.

5. Za kremo stepemo sladko smetano, ji dodamo sladkor v prahu in počasi primešamo še kislo smetano.

6. Sestavimo našo sladico: na jagode damo plast čokolade, nato ovsene kosmiče in mandlje, na koncu pa smetanovo kremo. Po želji okrasimo
z jagodami in meliso.

Poizkusite še: Jabolčni obročki s pivom in kardamomom Jamieja Oliverja

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana