Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: izvrstna kosila, ki jih hitro pripravimo

Vam kdaj ostanejo palačinke? To je odličen način, kako si jih lahko privoščite še naslednji dan.
(Foto: Mateja Delakorda)
Odpri galerijo
A+   A-
Včasih še sami sebi ne verjamemo, kako iznajdljivo lahko skuhamo božansko kosilo, tako da pospravimo vse tisto, kar se valja po hladilniku.

Ponedeljek: Goveji zrezki, narezani na trakce, bodo pripravljeni, kot bi trenil. Tokrat ob mesu na bomo ponudili ogljikovih hidratov, temveč zdrav cvetačni riž.

image_alt
Če imate na zalogi goveje zrezke, lahko skuhate to fit kosilo

Torek: Za piko na i jed okrasimo z lističi sveže bazilike. Recept nam je zaupal kuhar Carlo Cassoni iz Muttija.

image_alt
Ješprenjeva mineštra z vloženim paradižnikom

Sreda: No, to je pa tudi ideja za kosilo ob skledi solate, za brunch v družbi prijateljev ali hitro večerjo. Jed črpa navdih iz francoskih palačink, poimenovanih galettes, ki so značilne za Bretanjo. 

image_alt
Zavihane palačinke s špinačo, gobami in jajcem

Četrtek: Zelo cenimo odlike prave italijanske rižote, a tako pripravljenega riža, ki je bil v otroštvu pogosto na naših krožnikih, tudi ne gre podcenjevati.

image_alt
Riž s piščancem, kot so nam ga kuhale mame in babice (VIDEO)

Petek: Brezmesna ali mesna različica – odločitev je vaša. Lahko se poigrate tako, da jedi dodate še več zelenjave, mogoče tunino ...

image_alt
Šparglji z jajci iz pečice

Datum Objave: 22.4.2024 ob 07:04

Več iz te teme:

tedenski jedilnikpreprosto kosilokosilo

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.