Odprta Kuhinja

Vabimo vas na kuharsko delavnico: biskvit za torto in rulado, ki vedno uspe

To pa je popoln biskvit za torto! (Foto: October22/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Pekli bomo osnovni biskvit za najboljšo domačo torto, da bo sočna in se ne bo drobila. Rulada pa bo imela končno lepega polža in ne bo počila.

Izvedeli boste vse trike in namige, da bo vaš izdelek popolno uspel, in se spoznali tudi z vso opremo, ki še kako olajša delo. Kaj pa namigi, kako te slastne dobrote nadevamo in jih naredimo lepe, da se ne sesedejo, še preden jih postavimo na mizo? Tudi to boste izvedeli v našem studiu, kjer se boste družili z našo odlično avtorico Jasmino Pirnar Krope. Saj veste: popoln biskvit je osnova vsake dobre torte!

Tečaj je primeren za vse, ki radi pečete v domači kuhinji in vam biskvitno testo povzroča preglavice, pa tudi za začetnike.

Naučili se bomo:

  • sestavine (osnovne in dodatne);
  • razmerja (kako določimo količino sestavin);
  • priprava biskvita na dva načina;
  • pravilna peka;
  • pravilno shranjevanje;
  • kako do lepe oz. popolne oblike biskvita brez »hribčka«;
  • obdelava biskvita (rezanje, nadev, zunanja obdelava torte in dekoracija);
  • s čim navlažimo biskvit;
  • pogoste napake (biskvit ne naraste, se sesede, poči, se zelo drobi ali je zelo suh);
  • kriteriji za popolno rulado:
  • kako pravilno zvijemo rulado;
  • namigi in triki, da se rulada pri zvijanju ne lomi.

Kdaj: Četrtek, 25. 4., ob 17. uri (tečaj traja 3 do 4 ure)

Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19 a v Ljubljani

Cena: 54,90 EUR

Število mest je zelo omejeno: 12

Prijavite se TUKAJ. Vaše mesto je rezervirano s plačilom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum Objave: 20.4.2024 ob 06:04

Več iz te teme:

Studio Odprta kuhinjakuharski tečajkuharski tečaji v Ljubljanibiskvit

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.