Odprta Kuhinja

Čokoladni sufle

A+   A-
Vikend pregreha za čokoholike.


Sestavine za 2 modelčka


- 2 jajci
- 50 g čokolade (mlečne ali grenke)
- 2 žlici mleka
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 žlici zdrobljenih orehov
- žlica zmletih orehov
- žlica sladkorja v prahu
- maslo za model

Priprava


1. Čokolado nalomimo in stopimo v vodni kopeli. Dodamo mleko in vaniljev sladkor ter mešamo do gladkega.

2. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

3. Orehe rahlo prepražimo v ponvi, da zlato porumenijo.

4. Ohlajene grobo nadrobimo.

5. Lotimo se jajc. Ločimo rumenjak in beljak; rumenjaka primešamo čokoladi, iz beljakov stepemo trd sneg in ga postopoma vmešamo v čokoladno maso.

6. Dno in robove dveh ognjevarnih posodic premažemo z maslom in posujemo z žlico mletih orehov, nato vlijemo maso do približno dveh tretjin.

7. Na spodnji rešetki pečice, segrete na 200 ° C, pečemo 20 do 25 minut.

8. Sufle potresemo s sladkorjem v prahu ali cimetom in takoj postrežemo.

Recept: Klemen Košir
Foto: Thinkstock, fotografija je simbolična

Preberite še: Devet zakonitosti priprave sufleja
Datum Objave: 24.9.2017 ob 17:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja