Sezonski drobljenec
Odpri galerijo
A+ A-
Kot si je zamislila Tereza Poljanič. Hrustljavo, sezonsko in priljubljeno. Za štiri.
Sestavine za drobljenec
2 1/2 skodelice (240 g) ovsenih kosmičev
5 JŽ ajdove ali pirine moke
5 JŽ javorjevega sirupa
5 JŽ kokosovega olja
Dodatne sestavine
4 skodelice (500 g) borovnic ali gozdnih sadežev (lahko tudi jabolk – karkoli sezonskega)
začimbe po želji – vanilja, cimet, ingver v prahu itd.
Priprava
1. Segrejemo pečico na 175 stopinj.
2. V pripravljen pekač stresemo borovnice z začimbami.
3. V drugi skledi zmešamo vse sestavine za crumble, dobiti moramo zmes, ki je podobna velikim drobtinam. Razporedimo po borovnicah in pečemo 30–35 minut.
4. Serviramo še toplo s kokosovo smetano.
Recept in fotografije je za prispevek Treba je osvoboditi misli pripravila Tereza Poljanič.
Poskusite še Terezine puhaste palačinke, ganache čokoladno pito in avokadov čokoladni mousse.
Datum Objave: 25.6.2017 ob 10:06