Božanski češnjev cheesecake Nigelle Lawson #brezpeke

Češnje so zrele!

Mmm, si lahko zamislite boljšo majsko sladico kot svež češnjev cheesecake? Sploh, če je pripravljen po receptu Nigelle Lawson, bi težko izbrali kaj boljšega za ta romantični mesec. In temu primerno prilagamo tudi recept za to pregrešno dobro sladico, za pripravo katere pa ne boste porabili veliko časa.

Sestavine (za tortni obroč, ki ima premer 20 cm)

– 125 g zdrobljenih piškotov
– 75 g zmehčanega masla
– 300 g kremnega sira
– 60 g sladkorja v prahu
– 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
– ½ čajne žličke limonovega soka
– 250 ml sladke smetane
– 284 g češnjevega džema (tega lahko pripravite iz svežih češenj*)

Priprava

1. Piškote zmeljite, da postanejo drobtine in jim primešajte maslo, da dobite veliko kepo, ki jo nato enakomerno razporedite po dnu pekača.

2. V drugi posodi posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, vaniljev ekstrakt in limonov sok, da zmes postane povsem gladka.

3. Stepite sladko smetano ter jo dodajte kremnemu siru.

4. Maso s spatulo razporedite po piškotni podlagi ter postavite v hladilnik čez noč oziroma za vsaj tri ure.

5. Preden jo postrežete, po vrhu premažite češnjev džem.

6. Okrasite z nekaj pestmi svežih češenj.

* Namig iz uredništva: Najbolje bo, da sirčkovo pito prelijete s svežimi češnjami, ki jih  izkoščičite in malce pokuhate s sladkorjem za kuhanje marmelade. Dodajte še sok polovice limone.
Poizkusite še: Jagodna limonada z meto in baziliko

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana