Cheesecake z belo čokolado in borovnicami #brezpeke

Tako nesramno dober!

V uredništvu našega portala tudi sami kaj dobrega skuhamo, spečemo in testiramo, zato nas kolegi novinarji in drugi prijatelji pogosto vprašajo, ali imamo kakšen dober recept. Veliko jih imamo, še posebno, ko gre za sladke pregrehe. Eden takih je prav gotovo tale sirčkova pita z belo čokolado, ki je narejena v hipu. Preizkusite in sporočite, kaj bi spremenili.

Sestavine

Podlaga
– 250 g polnozrnatih piškotov
– 150 g masla

Nadev
– 500 g sira maskarpone
– lonček vaniljevega deserta ali grškega jogurta
– 1 dl sladke smetane
– 200 g bele čokolade (lahko tudi več, če želite še bolj čvrst rezultat)
– 250 g borovnic
– strok vanilje (po želji)
– metini listi za dekoracijo

Priprava

1. Piškote zmeljemo, zmešamo z raztopljenim maslom in razporedimo po tortnem modelu. Prestavimo v hladilnik.

2. Pripravimo nadev: najprej nad soparo raztopimo čokolado in jo odstavimo z vročine, da se malce ohladi. Maskarpone, vaniljev desert in stepeno smetano zmešamo in dodamo čokolado, na koncu pa še borovnice in semena vanilje.

3. Maso prelijemo na piškotno podlago in cheesecake pustimo v hladilniku čez noč, da se primerno ohladi strdi.

4. Narežite, okrasite z meto in postrezite. Prijetno sladkanje želimo!

Priporočamo še: Probiotični napitek z jagodičjem

Fotografija: Mateja Delakorda

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana