Odprta Kuhinja

Juha iz čičerke

A+   A-
Če ostane, jo lahko uporabimo tudi kot omako.


Sestavine


- 50 g čičerke
- 200 g korenja, 100 g bučk
- manjši koromač
- liter vode
- 4 žlice koruznega zdroba
- kokosova ali riževa krema
- žlička nerafinirane soli
- svež peteršilj, limonska trava
- kurkuma, kumin (lahko tudi kumina), mešanica indijskih začimb curry

Priprava


1. Čičerko prelijemo z vročim kropom in namakamo čez noč, nato jo kuhamo približno uro, odvisno od želene mehkobe.

2. Zelenjavo dobro operemo, rahlo ostrgamo (bučk ne lupimo, če so ekološko pridelane in je lupina mehka), narežemo na koščke ter dodamo v lonec, kjer se kuha čičerka, solimo. Ko voda zavre, dodamo še koruzni zdrob in začimbe. Na rahlem ognju kuhamo približno 15 minut.

3. Kuhano juho pretlačimo.
Namig: Po želji dodamo v juho rižev napitek ter riževo ali kokosovo kremo oz. smetano. Če nam juha ostane, jo lahko čez noč shranimo v hladilniku. Zaradi zdroba se bo malce zgostila, zato jo lahko naslednji dan razredčimo z riževim napitkom ali pa še dodatno zgostimo z mletimi mandlji, dodamo začimbe curry ter uporabimo kot omako za rižote, kaše ali testenine.

Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti

Recept: Irena Tomažin, Zdrava juhica
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

 
Datum Objave: 11.11.2018 ob 18:11

Več iz te teme:

juhe in enolončnicečičerikajuhakorenje

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja