Odprta Kuhinja

Lahki biskvit s figami

Odpri galerijo
A+   A-
Biskvit skoraj brez sladkorja. Za sladkosnedne po vrhu prelijemo z medom. Za ene in druge pa se bo te poletne sladice napeklo za pekač s premerom 20 centimetrov.


Sestavine


- 2 beljaka
- 50 g pirine moke
- 150 g mletih mandljev
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1/3 žličke pecilnega praška
- 2 rumenjaka
- 1 žlica kokosovega sladkorja (lahko tudi navadnega)
- 100 g jabolčne čežane
- 5 žlic olja
- 1/2 žličke vanilije
- sveže, močno zrele fige
- mandlji

Priprava


1. Iz dveh beljakov naredimo trd sneg.

2. V posebni posodi zmešamo moko, mlete mandlje, sodo bikarbono in pecilni prašek. Rumenjaka stepemo s sladkorjem in dodamo jabolčno čežano, olje in vanilijo. Dobro premešamo. Počasi dodamo suhe sestavine, na koncu pa še narahlo vmešamo sneg iz beljakov.

3. Vlijemo v pomaščen pekač, posut z drobtinami. Po vrhu razdelimo fige. Po želji potresemo še z nalistanimi mandlji.

4. Pečemo na 180 ° C približno 30–35 minut.
Priporočamo še: Vinska delavnica: Poletna pokušina penečih se vin

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 18.8.2018 ob 07:08

Več iz te teme:

kolačfige

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja