Odprta Kuhinja

Pehtranovi štruklji

A+   A-
Odlični štruklji s svežim pehtranom.


Sestavine


Testo
- 250 g pšenične gladke bele moke
- jajce
- žlica olja, ščep soli, 1–2 dl mlačne vode
Nadev
- 1 kg puste skute
- šop svežega pehtrana
- jajce, 100 g sladkorja, vaniljev sladkor
- žlica pšeničnega zdroba
- sladka ali kisla smetana, ščep soli

Priprava


1. Za vlečeno testo zmešamo belo moko, jajce, žlico olja, ščep soli in mlačno vodo. Zamesimo voljno mehko testo in ga oblikujemo v 2 hlebčka. Po vrhu ju namažemo z oljem, pokrijemo s krožnikom in pustimo, da testo počiva vsaj pol ure.

2. Za nadev zmešamo skuto, sladkor, žlico vaniljevega sladkorja, jajce, nasekljan pehtran (pehtran operemo, osmukamo in nasekljamo), žlico pšeničnega zdroba ter sladko ali kislo smetano (izbira in količina smetane je odvisna od skute, ki jo izberemo: pusti skuti dodamo več smetane kot mastni).

3. Vlečeno testo razvlečemo po pomokanem prtu in namažemo nadev na 2/3 testa. Testo in nadev nato tesno zvijemo v štrukelj, zvijati začnemo na strani, kjer je testo namazano. Štrukelj kuhamo v sopari približno 1 uro.

4. Kuhan štrukelj narežemo na primerno velike kose in jih potresemo z drobtinami, prepraženimi na maslu.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 7.7.2018 ob 23:07

Več iz te teme:

pehtranštrukljipehtranovi štrukljištruklji s pehtranom

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja