Pisano kosilce z jajci za dva

Paradižniki, jajca in fižol.

Sestavine

– ¼ kg res majhnih bučk, patišonk
– 2 rdeči papriki
– pest rumenih paradižničkov (bianca, goldita)
– 15–18 strokov svežega fižola za zrnje (borlotti)
– nekaj vejic grške bazilike, 2 stroka česna (narezanega)
– sol in poper ter rdeči poper, oljčno olje
– 2 jajci

Priprava

1. Skuhamo oluščen fižol 15 minut s svežo vejico šetraja. Po okusu solimo in odstavimo.

2. Papriki očistimo in narežemo na večje kose. Razrežemo tudi bučke in paradižničke, manjše pustimo cele.

3. V večji kozici na oljčno olje vržemo papriko ter bučke in česen, premešamo in pokrijemo za nekaj minut. Pečemo na kar visoki temperaturi, da paprika spusti sok.

4. Odkrijemo in spet pomešamo, pustimo nepokrito, da se posuši, dodamo odcejen fižol in paradižnike ter nekaj bazilike. Pečemo še nekaj minut, medtem spečemo jajci v drugi ponvi.

5. Stresemo na krožnika, potresemo z baziliko in rdečim poprom – in gremo jest!

Poizkusite še: Danes za kosilo: pašta fižol

Fotografija in recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana