Odprta Kuhinja

Recept za matcha tiramisu

Tiramisu cake with green matcha tea in glass bowl on wooden cutting board.
Odpri galerijo
A+   A-
Priljubljen posladek v zelenem odtenku.



Če boste tiramisu naredili v pekaču, je sestavin dovolj za velikost 30 x 22 cm oziroma 10 kosov.

Sestavine


- 6 jajc
- 140 g sladkorja
- 750 g kakovostnega maskarponeja
- 400 g otroških piškotov
- 10 g matcha čaja za pripravo in pol žličke za dekoracijo
- 0,06 l kakovostnega konjaka
- 0,5 l vroče vode (80 °C) za pripravo matcha čaja

Priprava


1. Penasto umešamo jajca in sladkor, nato zmes v posodi stalno mešamo nad vročo vodno kopeljo približno 10 minut. S tem postopkom steriliziramo surova jajca.

2. Zmes nato ohladimo in pazljivo dodamo maskarpone.

3. Matcha čaju dodamo vročo vodo in mešamo s posebno bambusovo metlico ali električnim mešalnikom, ki ga drugače uporabljamo za penjenje mleka. Mešamo tako dolgo, da izginejo vse grudice. Dodamo konjak. V ohlajeno mešanico namakamo otroške piškote in jih zlagamo v pekač ali skodelice. Na piškote razporedimo kremo z maskarponejem in postopek ponovimo dvakrat. Bodimo pozorni, da sladico končamo z maskarponejem.

4. Pripravljeni tiramisu pokrijemo s folijo in damo čez noč (ali vsaj za 8 ur) v hladilnik. Preden ga postrežemo, po vrhu posujemo še prah matcha – za lepši videz in okus. Dober tek.
Priporočamo še: Deci vina = skoraj deset minut teka

Recept: Čajnica Pod velbom
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 17.8.2018 ob 04:08

Več iz te teme:

tiramisumatcha

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja