Telečja obara

Krepčilna enolončnica, ki pogreje dušo in telo.

Sestavine

– 75 dag teletine (vrat, prsi ali pleče)
– 5 dag maščobe
– 15 dag sesekljane čebule
– 2 krompirja
– 3 dag moke
– sol
– limonina lupinica
– lovorov list
– korenček
– majaron
– peteršiljeva korenina
– kis ali vino ter limonov sok

Priprava

1. Meso zrežemo na koščke. Kosti z zelenjavo skuhamo posebej.

2. Na maščobi svetlo rumeno spražimo čebulo, dodamo meso in mešamo. Ko se mesni sok posuši, potresemo z moko, zalijemo s kostno juho, solimo, dodamo limonino lupinico, druge začimbe in skuhamo do mehkega.

3. Pred koncem kuhanja obaro še okisamo.

Priporočamo še: Piščančja obara s puhastimi cmoki

Recept: Družina Cerjanec
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana