Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: zdrava kosila, ki ne redijo

Spomladanska skleda s šparglji (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Ko se poletje vztrajno približuje, si naš organizem zaželi bolj lahkotnih obrokov, ki temeljijo na veliko zelenjave. Te jedi lahko brez zadržkov odnesemo tudi s sabo v službo ali na pot.

Ponedeljek: Izjemno priljubljena juha iz japonske kuhinje, ki je polna zdravja in vitalne energije.

image_alt
Najbolj preprosta miso juha, kar si jih lahko predstavljate

Torek: Priljubljen okus, v katerem se družijo paradižnik, mocarela in bazilika, smo dodali vsestranskemu kuskusu. Zaprite ga v posodico in se podajte na lepše. Ali pa kar v službo.

image_alt
Kuskus s piščancem alla caprese, ki je odlična malica za na pot

Sreda: Obrok, ki ga zložimo v eno skledo tako, da ga sestavlja uravnoteženo razmerje sestavin, ki jih potrebuje naše telo. Brez skrbi, tudi zelo okusen mora biti.

image_alt
Skleda s šparglji: najboljši način za pripravo zdravega in nasitnega kosila ali večerje

Četrtek: Pripravljen, kot bi mignil, še hitreje pa, če uporabimo vnaprej kuhano zelenjavo (vloženo).

image_alt
Lečni kari s čičerko

Petek: Kvinoja naj ostane al dente, mehko čvrsta. Odlična alternativa klasični rižoti.

image_alt
Odlična rižota iz kvinoje

Datum Objave: 6.5.2024 ob 07:05

Več iz te teme:

kosilopreprosto kosilozdravo kosilona hitro

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.